undefined domestic cat

domestic cat

19 Jun, 2007

ITALIJA sa razglednica

putopisi — Autor leklerk @ 19:21

-KAD NEMA USISIVAČA, KUDA SMESTITI SVE TE KUĆE i ISTORIJU?-

 

Ako ste bili u Italiji, onda slobodno preskočite čitanje.

Ako niste bili, nećete naći ništa korisno, pa opet preskočite...ili pogledajte samo slike :)

Ja se neću ljutiti, a nece ni Italija, Baš nju briga ko šta radi ili misli.

Italija je jedna nakinđurena dama čija je soba u neopisivom neredu. Svi ti turisti što kruže po obali vide je lijepu i skockanu, ponekad pijanu i raskalašnu, ali ipak ljepoticu. A kad joj zađete u kontinentalni dio, imate šta i viditi, kuće koje su se popele na vrh brda jer ih je strah od  miša, pa kao ona crna dama iz Tom &Jerryja vrište na stolici. Ceste začuđeno vrludaju tražeći gradove. Benzinske pumpe se smaraju pokraj puta...

A onda iznenada shvatite da sve ceste vode u Rim, i pre nego što kažete Pompeji u prahu, eto vas...

 u gradu svih gradova, u neprežaljenom, nedogorjelom,....

ma kad malo bolje pogledate, shvatite vrlo brzo da ste se našli usred razglednice,..nasmejani ljudi, očišćeni spomenici, uslužni radnici, redovan prevoz...

u centru Rima nema samoposluge, samo suvernirnice, kafići i restorani..

čuli smo da tu i žive ljudi koji su u prilici da ujutro popiju i kafu kod kuće, ali nismo stigli da otkrijemo kako im to uspijeva pored toliko štekata koji guraju svoje stolice na trotoar saplićući turiste.

Za sve ljubitelje starina, imat ćete ih na pretek. Omiljene školske ekskurzije sa razgledanjem kojekakvih kamenja će imati materijala. Toliki broj iskopina, kao i u Solunu, samo se ograđuju i ne stignu svi na red da budu obrađeni.

Centar Rima je moguće prepješačit s kraja na kraj, uključujući i Vatikan u tu turu. Specijal ako nemate živaca čekati lokalnog vodiča koji raspreda o svojim prvim švaleracijama između zidova starog Foruma. Potaknute bijesom nekoheznosti grupe, zaprašile smo i stigle na sve 4 strane svijeta, a sve vrteći se oko Tibra. A Tibar je mutan i prljav, na mostu di Anđelo ima više švercera no na nbg buvljaku, no ipak ..nikad ljepših mostova iznad ružnije rijeke (mada čekam London, možda se predomislim)

.


Komentari

  1. hehe .. slike su ti bas kao sto kazes sa razglednice :))) Rim je stvarno mesto koje bih voleo da vidim... Nadam se da cu to ispraviti u skorije vreme!! POZ!

    Autor dmc — 19 Jun 2007, 22:40


Dodaj komentar

Dodaj komentar {nocache:cdfdc7bf3de5342a2638238e85d13ad2#0}

{/nocache:cdfdc7bf3de5342a2638238e85d13ad2#0}

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

{nocache:cdfdc7bf3de5342a2638238e85d13ad2#1} {/nocache:cdfdc7bf3de5342a2638238e85d13ad2#1}

Powered by blog.co.yu