undefined domestic cat

domestic cat

bijeg iz treceg cina

putopisi — Autor leklerk @ 20:58

 

Kad nemate pametnija posla, a u šteku imate taman toliko para za burek i benzin, najbolje je da odete na neku od 4 strane svijeta.

 Sve je relativno, i vjerovatno postoji više od 4 strane, ali koga to briga, bitno je da se kotrlja.Ljudi osnivaju razne grupe podrške za ovisnike o alkoholu, čokoladi, sexu….ali još se niko nije sjetio da osniva grupu za ljude sa opsesivnom potrebom da putuju, bilo gdje i bilo kad.

 Možda bi se takva grupa mogla zvati “Kolumbo, vrati se kuci”!

Probudila sam se u autobusu (a ja nikad ne spavam u prevoznim sredstvima) i shvatila da je prošlo 10 minuta kako spavam. Iza prozora su se pružali pašnjaci Makedonije. Jedan sivi konj je mahao repom rastjerujući maglu i nepostojeće mušice. Svitalo je. Kao ukazanje pogodila me misao da sam ovisnik. Nepregledne ravnice, vrhovi planina, morski pejzaži, pustinja, zelenilo….nije bitno šta, ja moram da se krećem.

Perpetum mobile nije sprava, vec čovjek koji ne moze da se skrasi.

 Ku-ku meni, šta ću sad!!A šta čovjek uopšte može, izvadila sam sendvič i stavila slušalice na uši, …Kolumbo, reci majstoru da isključi grijanje.


u pauzzi za rucak

pogledi — Autor leklerk @ 17:12

 

ne postoji pauza za rucak kad radis u privatnom sektoru [desno od albukerkija, a levo od robovlasnickog drustva], ima samo na brzinu sazvakana hrana, te tako kad dodjes kuci u 6, gladan kao vuk, potamanis na brzinu sve sto je u frizideru a nije promijenilo boju ili miris

..upravo se mucim sa nekom cajnom klobajom nevidjeno tvrdom, kao iz radionice majstora djepeta, ladno bi mogla da premlatim nekog s njom, a mozda i ubijem, pa onda pojedem sredstvo ubistva i tako nacinim savrsen zlocin jer sam unistila sve dokaze...btw, mislim da postoji slucaj gde je zena muza ubila sa smrznutom butkicom, a onda je spremila za veceru...butkicu naravno, a muza je raskomadala i stavila u zamrzivac...  sto uopste ne doprinosi povecanju mog apetita trenutno, odoh nahraniti nekog psa s ovim....


Powered by blog.co.yu