undefined domestic cat

domestic cat

trenutak povratka kuci

pogledi — Autor leklerk @ 11:36

iako sam se vratila s puta pre 5 dana, jos uvijek dolazim kuci...

    ..po coskovima otkrivam zaboravljenu paucinu, iz ladica izvlacim podsjetnike za uradit, nanovo perem robu, bacam budjavo iz frizidera... stotinu stvari koje su strpljivo cekale na mene. Ne mogu da se otmem utisku da je moj stan ziv i spreman za dijalog. Navikavam se opat na poznate obline i udubljenja. Kapanje vode s plafona kad komsiji procuri masina [nisu sve one reklame ipak uzalud], i nekako mic po mic dolazim svijesti da ja tu zivim ...opet.

......Kao mala, volila sam da boravim u hotelskim sobama, to je za mene bio kao boravak u nekom drugom stanu na kratko. Kao da se igras zivota negdje drugo. [a seljakala sam se dovoljno u djetinjstvu, te nije ni cudo odakle mi takve sklonosti] Pa ni kao odraslu osobu nije me napustio taj osjecaj. Ja volim te male smrti kuce, koja ostaje zaboravljena dok ja lutam po tudjim housima, casama i tomeslicnim kucama. 

I dok ja uzivam u igranju zivota u nekom drugom gradu, moja kuca mirno i stalozeno ceka da se vratim. Osjecam ponekad kako mi se opire i ne zeli odmah da me primi nazad. Te nam treba vise dana da se usaglasimo. A ponekad me prigrli odmah i mudro nesto cuti.

Kuce su kao majke. Udomljuju nasa tijela i dusu.

 

 


Powered by blog.co.yu